Instructie video voor Rabobank

[boxed ]

Instructie video is zoveel krachtiger dan tekst

[/boxed]

[boxed ]Er worden nog steeds hele boeken geschreven om nieuwe werkwijze binnen bedrijven te implementeren. Een implementatieportaal met enorme lappen tekst om toe te lichten hoe een nieuw proces werkt. Rabobank Nederland vroeg ons wat we konden doen om deze processen efficiënter te maken middels video.

Geen hele boeken die medewerkers door moeten worstelen en moeten onthouden maar een korte instructie video. De tijd die medewerkers hiermee besparen is gigantisch. Naast dat het implementatie proces aanzienlijk efficiënter wordt gemaakt
is het proces ook prettiger voor medewerkers. Een instructie video is een stuk prettiger bekijken dan een dik instructie boek.

Instructie video echt krachtiger ?

Er is uit onderzoek bewezen dat mensen 20% wat ze horen naderhand onthouden, 30% wat ze zien en maar liefst 70% van een instructie video onthouden. Er zijn steeds meer bedrijven die de kracht van video ontdekken. Veel bedrijven zijn alleen nog zoekende naar hoe dit middel krachtig in te zetten. Videoroom.nl helpt hier graag bij. We denken graag mee, naast instructie video’s maken we ook bedrijfsvideo’s, animatie video’s, product video’s, promotieclips. Eigenlijk alle video’s die de klant nodig heeft.

Winsten?

Rabobank Nederland was oprecht verbaasd van de hoge kwaliteit en het zeer scherpe tarief wat daarbij hoorde. Na de oplevering en het succes wat er volgde voor de organisatie van de eerste clips werden er direct weer een nieuwe serie van instructie video’s gevraagd. Een groter compliment kun je als bedrijf natuurlijk niet krijgen. Het lukte ons zelfs om binnen 1 week deze instructie video’s op te leveren. Kijk binnen de www.videoroom.nl/videoroom voor een kleine compilatie.

We hebben op 1 dag alle opnames gemaakt met verschillende medewerkers welke onvoorbereid de opnames in gingen. We konden deze medewerkers direct mediatraining geven wat de instructie video’s zeer ten goed kwamen. De winst?

  • Klanten worden sneller geholpen in het eerste klantcontact, dit draagt bij aan een hogere klanttevredenheid.
  • Medewerkers leren beter presenteren door mediatraining.
  • Tijdswinst van ongeveer 35 medewerkers over 140 lokale banken, levert zo’n half uur tijdwinst per clip op, per medewerker. Dat betekent voor de gehele organisatie een tijdwinst van 2.450 uur, dit zijn 68 werkweken!!
    Deze tijd waren zij hiervoor kwijt aan het opzoeken van de informatie voor de klant. Laat staan de enorme kostenbesparing die hiermee gepaard gaat. En deze tijdswinst steekt de Rabobank graag weer in haar klanten. Een aandeel in elkaar.
    Kijk op www.rabobank.nl voor vragen op gebied van bankzaken.
    [/boxed]

rabobank logo vcc logo